Méhész konténer

A konténereket olyan sok mindenre lehet használni, hogy már szinte nem is a hagyományos raktár konténerek jutnak először az ember eszébe. Az egyik különlegesnek számító felhasználási mód, a méhészetben való alkalmazásuk.

A méhészek körében nagyon kedvelt a méhész konténer használata. A konténerek legfontosabb tulajdonságát tudják a méhészek kihasználni, ez pedig a mobilitás. A különböző fajtájú mézek előállításához a méheknek különböző helyekről kell a virágport összegyűjteni. Ha az adott méhész akácmézet szeretne készíttetni a méhekkel, akkor egy akácerdő mellé fogja letenni a konténert. Egy bizonyos idő után pedig át lehet vontatni egy másik helyre, ahol újabb fajta virágporokat tudnak gyűjteni a szorgos rovarok. Sokan akár a fél országot is átutazzák ilyenkor, hogy a méhek az egyik fajta virág elvirágzása után egyből tudjanak újabb virágokat találni maguknak egy másik helyen. A legnépszerűbb mézfajták az akác, hárs, virág, repce, dohány, napraforgó. 

Egy ilyen méhész konténerben mérettől függően, akár 80 méhcsalád is tud élni, ami már tekintélyes mennyiségű méz előállításához elegendő. Viszonyítási alapként elmondható, hogy egy méhcsalád egy jobb évben kb. 60 kg mézet képes előállítani. Egy 80 családos konténerben tehát több száz kg méz készül. De ilyen nagy mennyiségű méhvel csak a tapasztalt méhészeknek érdemes foglalkozni. A méhészkedéssel még csak ismerkedő embernek először csak 2-3 méhcsalád ellátásával kell kezdenie és utána növelnie a méhek számát, a tapasztalataival egyenes arányban. 

A méhész konténerek szállítása, ha nagyobb méretű, akkor teherautó segítségével történik, kisebb konténer esetében pedig személyautóval. A méhészek költségei között ezek a szállítások lehetnek igencsak magasak, ha nem rendelkeznek olyan autóval, ami képes a konténer szállítására. 

 
 
 
Szerszámtároló konténer, kerti fém...tovább
Lapra szerelhető raktárgarázs Link:...tovább
Link: www.grandekontener.hu   Ha egy új irodára...tovább
supported by neuweb.euGRANDE Konténer KFT.
a konténer király
H-2100 Gödöllő Ipari Park, Telkes Mária körút 2
Iroda Tel: 06 309 540 641
E-mail: kontenerkiraly17@t-online.hu

Üdvözlöm a Garázs Konténerek Világában!
Könnyű szerkezetes garázskonténerek, kerti tároló konténerek és raktárkonténerek, széles választéka!
Az egyedülálló gyártási technológiának köszönhetően termékeink magas minőségűek.