Lebegő diáklakások Dániában

  A Bjarke Ingel’s vállalat a koppenhágai öbölben létrehozott egy hajó konténerekből épített lebegő diáklakást. A project neve Urban Rigger arra utal, hogy alacsony költségű lakásokat építenek Dánia fővárosának központjában található öbölben, külön diákok részére.

  Az ötlet lényege, hogy egy kilenc egymásra pakolt konténerből álló létesítmény képezi, amit egy lebegő alapra helyeztek. Ezekből az elemekből 15 különálló stúdiólakást hoztak létre, melyeket két szinten helyeztek el.
 A blokkokat olyan szögben építették egymásra, hogy az átfedő végeikkel egy központi kertet alkotnak, és mindezt mobil alapon alakítottak ki. Ezzel egyidejűleg a tenger szint emelkedésének problémáját is megoldották.

 „Ez az egyetlen olyan építkezési mód, melynek nem okoz problémát a tengerszint emelkedése” írja Kai-Uwe Bergmann a BIG partnere, saját Facebook oldalán.

 A konténereket üvegház szerű elemek kötik össze. Az ablakok és ajtók a világoskékre festett, acél hullámlemez falak végébe vannak beillesztve. A három, földszintet alkotó konténer lapos tetejének külön funkciókat találtak ki. Az egyik egy terasz, a másikon napelemek foglalnak helyet, a harmadikon pedig egy fűvel bevont kis udvar található. 
 

 
 
Szerszámtároló konténer, kerti fém...tovább
Lapra szerelhető raktárgarázs Link:...tovább
Link: www.grandekontener.hu   Ha egy új irodára...tovább
supported by neuweb.euGRANDE Konténer KFT.
a konténer király
H-2100 Gödöllő Ipari Park, Telkes Mária körút 2
Iroda Tel: 06 309 540 641
E-mail: kontenerkiraly17@t-online.hu

Üdvözlöm a Garázs Konténerek Világában!
Könnyű szerkezetes garázskonténerek, kerti tároló konténerek és raktárkonténerek, széles választéka!
Az egyedülálló gyártási technológiának köszönhetően termékeink magas minőségűek.