Konténerszállító hajók múltja és jelene (2. rész)

A konténerszállító hajók világában ugyanakkor egyre nagyobb és nagyobb hajókat építenek. Az elmúlt években a rekorder hajók mind 20 ezer TEU (20 láb magas konténer) szállítására voltak alkalmasak. A konténerszállító hajók rohamos fejlődését viszont nem tudják olyan ütemben követni a kikötők, ahogy az ideális lenne. Már csak a méretük miatt se tudnak lépést tartani a fejlődéssel, mivel sok kikötőnek fizikailag nincs helye fogadni a közel 400 méter hosszú hatalmas hajókat.

A hajók mérete nem csak a kikötőkben jelent gondot, ugyanis a szűk csatornákon való áthaladás is nagy figyelmet igényel. Pont ezért méret szerint csoportosítják a hajókat, jelezve, hogy melyik csatornát való átkelésére alkalmasak. Például a Szuezi-csatornán a „Suezmax” méretű hajók tudnak áthaladni, míg a Panama-csatornán a „Panamax” jelzésűek.
 
Sajnos nem ritka, hogy a konténer hajókat baleset éri. Vagy még a kikötőben a kikötésnél – lássuk be, nem könnyű kormányozni egy 400 méteres több ezer tonnás hajót, - vagy, ami rosszabb, hogy a nyílt vizeken süllyednek, vagy tűnnek el. Az eltűnés oka lehet, hogy elsüllyednek, vagy pedig kalóztámadásnak esnek áldozatul. Főleg Afrika partjainál gyakoriak az ilyen jellegű problémák. 

 
 
Szerszámtároló konténer, kerti fém...tovább
Lapra szerelhető raktárgarázs Link:...tovább
Link: www.grandekontener.hu   Ha egy új irodára...tovább
supported by neuweb.euGRANDE Konténer KFT.
a konténer király
H-2100 Gödöllő Ipari Park, Telkes Mária körút 2
Iroda Tel: 06 309 540 641
E-mail: kontenerkiraly17@t-online.hu

Üdvözlöm a Garázs Konténerek Világában!
Könnyű szerkezetes garázskonténerek, kerti tároló konténerek és raktárkonténerek, széles választéka!
Az egyedülálló gyártási technológiának köszönhetően termékeink magas minőségűek.