Egy hangulatos otthon az Andok oldalában (I. rész)

Az ipari szállítmányozásból jól ismert fém tároló konténerek felhasználhatósága nagyon széles körű. A már használaton kívüli darabokat, az újrahasznosítás jegyében, szerte a világon lakóépületek és egyéb helyiségek kialakítására alkalmazzák. Nézzünk meg egy érdekes példát a világ másik feléről, hogy mire is lehetünk képesek fém tároló konténerek segítségével.

A chilei Andok erőteljes tektonikájára válaszolva a „Casa Oruga” a mobil konténerek nyújtotta fantasztikus lehetőségeket kihasználva egy olyan lakható teret alkotott, mely szárnyaló vonalakkal hálózza be a területet. A fém konténerek elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy a levegő szabadon áramoljon keresztül a teljes házon, ezzel védve ki, hogy mesterséges hűtési rendszert kelljen beépíteni. Figyelve a fent említettekre, a terv, hogy az épület a lehető legjobban illeszkedjen a terephez, azt eredményezte, hogy a konténerek úgy kerültek felhasználásra, hogy elhelyezkedésük követi a domboldal emelkedését.

Annak következtében, hogy a ház ilyen szorosan követi a természetes talaj adottságait, a gyerekszobák és a bejárat egy lejtős térben lett kialakítva és mindkettőben egyszerre van jelen egy égre nyíló ablak, és a talapzat.
 Ahhoz pedig, hogy a fentebb említett természetes szellőzést elérjék, úgy alakították a terveket, hogy meghagyják a rácspontok közötti tereket, ezáltal lehetővé téve a lakók és a hegyek felől érkező hűs levegő számára a kényelmes közlekedést.
 

 
 
Szerszámtároló konténer, kerti fém...tovább
Lapra szerelhető raktárgarázs Link:...tovább
Link: www.grandekontener.hu   Ha egy új irodára...tovább
supported by neuweb.euGRANDE Konténer KFT.
a konténer király
H-2100 Gödöllő Ipari Park, Telkes Mária körút 2
Iroda Tel: 06 309 540 641
E-mail: kontenerkiraly17@t-online.hu

Üdvözlöm a Garázs Konténerek Világában!
Könnyű szerkezetes garázskonténerek, kerti tároló konténerek és raktárkonténerek, széles választéka!
Az egyedülálló gyártási technológiának köszönhetően termékeink magas minőségűek.