A 2022-es FIFA világbajnokság helyszíne - A konténer stadion

Nyilvánosságra hozták a moduláris lebontható stadion terveit, melyet a Qatarban rendezett 2022-es Football világbajnokságra építenek. A projektet a Supreme Committee for Delivery & Legacy (SC) hozta nyilvánosságra, mely az esemény infrastruktúrájáért felelős szervezet, és ez a bajnokság hetedik felépített stadionja lenne. Az aréna moduláris építőkockákból (ide tartoznak a szállító konténerek) épül majd, melyeknek mindegyike eltávolítható székekkel, koncessziós állványokkal, mosdókkal és más alapvető stadionelemekkel rendelkezik majd. Kialakítása olyan, hogy az bármikor újra összeszerelhető egy másik helyszínen, de szükség szerint szét is bontható több kisebb építménnyé.

  A Fenwick Iribarren Architecs által tervezett 40.000 székes konténer építmény Doha, a közép-keleti ország fővárosa, vízparti részén helyezkedik majd el. „Az innováció mindig is alapvető része volt a történelmi jelentőségű FIFA világbajnokságra vonatkozó terveinknek. Mindez  Quatar és a világ örökségének része lesz, és nincs is jobb példa erre, mint a Ras Abu Aboud Stadion kialakítása”, mondja az SC főtitkára, Hassal Al Thawadi. „Ez a konténer épület tökéletes öröksége lesz az országnak, hiszen teljes egészében áttehető más helyszínre vagy több kisebb sport- vagy kulturális létesítményre is bontható.”

A jelenleg Ras Abu Aboud Stadionnal elnevezett konténer aréna moduláris kialakítása azt is jelenti, hogy a felépítése kevesebb anyagot igényel, kevesebb hulladékot termel, illetve csökkenti az építési folyamat szénlenyomatát. Továbbá, a konténer stadion területe rálátást biztosít Doha nevezetességére, a Corniche-ra (egy hét kilométer hosszú víz menti sétaútra), és a belváros nyugati kikötőjének területére is. Az építési munkálatok már megkezdődtek, a befejezés dátumát pedig 2020-ra tervezik – két évvel a bajnokság megkezdése előtt.

 
 
Szerszámtároló konténer, kerti fém...tovább
Lapra szerelhető raktárgarázs Link:...tovább
Link: www.grandekontener.hu   Ha egy új irodára...tovább
supported by neuweb.euGRANDE Konténer KFT.
a konténer király
H-2100 Gödöllő Ipari Park, Telkes Mária körút 2
Iroda Tel: 06 309 540 641
E-mail: kontenerkiraly17@t-online.hu

Üdvözlöm a Garázs Konténerek Világában!
Könnyű szerkezetes garázskonténerek, kerti tároló konténerek és raktárkonténerek, széles választéka!
Az egyedülálló gyártási technológiának köszönhetően termékeink magas minőségűek.